Gjermund og Mari på Hovedløpet

I forrige uke ble Hovedløpet for 14-16 åringer arrangert i Levanger. Fra Harstad o-lag deltok Gjermund og Mari, sammen med over 300 løpere fra hele landet

Fra Troms o-krets deltok også tre løpere fra Tromsø og to fra Bardu.

Vi ankom Levanger tirsdag til overnatting på Levanger ungdomsskole. På tirsdag fikk vi trent litt i terreng likt det som skulle brukes på langdistansen. Onsdag var det sprint i Levanger sentrum, mens det torsdag var langdistanse i skogen. Gjermund hadde sitt beste løp på langdistansen der han fikk 15. plass og premie. Mari var best fornøyd med sitt løp på sprinten der hun ble nr 34.

Terrenget var kanskje ikke "typisk trønderterreng" med lettløpte myrer, men derimot ganske flatt, granskog, grøfter og kanskje ikke så lettløpt som en hadde trodd. For ungdommen er det fint både å få erfaring med ulike terrengtyper, og med å delta på litt større arrangement der det er mange i skogen, og litt andre rutiner for start og passering inne på arena.

På hovedløpet samles orienteringsungdom fra hele landet. Denne gangen var vi på grunn av Covid-19 delt i faste grupper sammen med ungdommer fra Trøndelag og Møre og Romsdal, mens de store kretsene på østlandet lå på en annen skole. Når løpene var unnagjort var det aktivitetsdag og trening de neste dagene, mens uka ble avsluttet med kretsstafett på søndag. Her gjorde alle Troms-løperne gode løp, og førstelaget fikk en fin 12. plass blant 71 deltakende lag. På denne stafetten er imidlertid kostymer like viktig som resultat, og både B-gjengen, prinsesser, babyer og løpende trær deltok. En fin måte å markere at det viktigste tross alt er å ha det morsomt med idretten.


Gjermund på langdistansen. Foto: Terje W Pettersen

Mari på passering på sprinten. Foto: Terje W Pettersen

De to Troms-lagene foran den avsluttende krets-stafetten, som også premierer lagene med best kostyme. Våre løpere stilte som babyer og søppelsekker.

Hovedsponsor



Støttespillere




Stolpejakten Harstad



Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift