Hovedløpet 2020

Fire ungdommer fra Harstad O-lag har i helgen deltatt på Hovedløpet for 14-16-åringer i Lørenskog.

Gjermund, Niklas, Jørgen og Helene reiste i helgen til Lørenskog for å delta på Hovedløpet sammen med ungdommer fra hele landet. Lørdag ble det arrangert langdistanse på Gjelleråsen i et terreng som for våre ungdommer er ganske uvant. Veldig mange stier, dårlig sikt, tettbevokste søkk og våte myrer. Dette bød på mange utfordringer, der selv de beste bommet. Gjermund var den av Harstad-løperne som taklet dette best, og endte på en flott 14-plass av 50 deltakere i H15 og dermed premieplass. Jørgen og Niklas gikk på et par større bom, men stod løpet ut og fullførte. Helene løp bra, men fikk i mål beskjed om at hun hadde stemplet på en 1.post som lå 20 meter unna den hun skulle ha, og ble derfor disket.
Gjermund på vei inn til mål og premie på langdistansen.




Helene på vei inn til mål på langdistansen.

Søndag var det klart for sprint i Lørenskog sentrum. Når løperne gikk til start søndags morgen, visste de verken hvor starten skulle være eller hvor de skulle komme i mål og området de skulle løpe i hadde de måttet holde seg unna på forhånd så her var alt ukjent. Helene løp inn til en fin 15-plass av 56 løpere i D16 som ga premie. Niklas og Jørgen gjorde også fine løp og endte på 22. og 31. plass i H15 og H16. Gjermund løp også bra, og lå an til en 28. plass da han stemplet på feil post like før mål.

Harstad-løperne deltar i Troms-troppen sammen med fire Tromsø-jenter som alle reiste hjem med premie, og imponerende av Elisa Gøtsch Iversen som tok bronse i D16.

Mandag og tirsdag venter o-landsleiren med trening og moro sammen med ungdommene fra resten av landet. Årets høydepunkt for o-ungdommen.



Niklas passerer arena halvveis i sprinten.



Helene sammen med gode venner fra Tromsø. Fornøyde jenter som alle kom inn på premieplass på sprinten


Våte gutter etter at styrtregn satte inn under sprinten.


Høy fokus på smittevern. Såpevask og desinfisering etter målgang.



Hovedsponsor



Støttespillere




Stolpejakten Harstad



Gi din støtte!

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift